vineri, 15 ianuarie 2010

Depresia Avatar?

Dragi toti,

Imi poate explica si mie care-i faza cu depresia asta stupida dua vizionarea filmului Avatar? Mi se pare atat de mega giga incredibil de aberant!!!
Cat de defect la psihic trebuie sa fii sa zici "ma gandesc sa ma sinucid, ca sa ma trezesc dupa aceea in Pandora". Am citit asta pe ceva site din State parca. Oare chiar atat de tare a ajuns sa se duca de rapa lumea asta, incat sa existe personaje care sa poata gandi asa?

People, it's just a movie, nothing else! Ok, o fi mai fain, mai special, mai misto decat alte filme vazute pana acum, dar e DOAR UN FILM! Cum naiba sa te gandesti ca daca te sinucizi te trezesti dup-aia in Pandora???

Bine, pe de alta parte mai sunt si declaratiile psihologilor care spun ca da, este un pericol acest film, creeaza depresie. Yeah, right! Depresie care... trebuie tratata, nu? De catre cine? Hmmm... de catre psihologi/psihiatri? Adica doctorii aia care sunt platiti la ora, cu tarife exorbitante, ca sa stea sa abereze si sa-l covinga pe pacient ca are o problema. Nu de alta, da' daca omul e convins ca are o problema... mai vine la psiholog pentru inca 10 sedinte, "sa se vindece". Si astfel, stimabilul psiholog trage banu' gros de pe el.

Deasemenea, tactica lor legata de Avatar e clara, arhicunoscuta si de mare efect. Ce ne sfatuiesc psihologii? Sa nu mergem sa vizionam filmul Avatar, pentru ca e periculos si poate induce depresie. Foarte frumos si grijuliu sfatul, nu? Dar oare care e reactia oamenilor (in special a tinerilor), cand le spui nu face asta, ca e cam tricky, nu e bine? Ce face un sfat de genul asta? In mod clar, creste interesul pentru subiect si ii determina pe tot mai multi sa se duca sa vada filmul. E genul de mesaj clasic in care cineva spune "nu face aia", stiind de la inceput ca efectul va fi cel contrar mesajului.

Nu sunt pro sau contra filmului. L-am vazut, e fain, e ceva mai nou, merita vazut. Dar de-aici pana la a cadea in depresie e cale lunga. Sau neuroni putini si mult prea odihniti.

Have fun!

Later Edit: guess what? citindu-l pe Manafu am gasit o chestie funny, interesanta si pozitiva a filmelor 3D: uitati-va la poza din postul lui, cum stau spectatorii si privesc. Absorbiti de film... NU se mai umfla cu Cola si popcorn! Unul din efectele filmelor 3D (plus jocurile interactive gen Wii) poate fi faptul ca vom reduce obezitatea crunta care ne mananca zilele. I guess...

Un comentariu:

daninho spunea...

daca n-au mai vazut filme pana acum, la ce sa te astepti? Romania :))