vineri, 15 ianuarie 2010

Ca sa faci bani pentru vacanta

Si daca tot e lipsa de bani, ia uite ce ne spun "specialistii", unde sa ne investim banii anul asta: http://www.money.ro/opinia-consultantului/unde-investim-banii-pe-timp-de-criza-intra-aici-si-vezi-recomandarile-specialistilor.html

Bine, parerea mea e ca probabilitatea ca sfaturile acestea sa fie bune sunt de 50% :)
Adica nu prea conteaza. Pe mine ma distreaza brokerul meu (ma distra, pana cand am hotarat sa fac totul de unul singur). De fiecare data cand il intrebam ce ma sfatuieste sa cumpar pe termen scurt/lung ma lua cu tot felul de abureli, cu termini financiari (pe care el avea senzatia ca eu nu-i inteleg… si in general asa era :)) si in final nu ajungea la nici o concluzie. Adica ceva de genul “emitentul X este interesant, promite profit mediu pe termen scurt, dar daca e sa luam in considerare blab la bla, ar putea chiar sa inregistreze pierderi”. Mai pe romaneste: n-am habar ce emitent ti-ar putea aduce profit, sau daca am, iti spun in asa fel incat daca dau chix cu previziunile mele sa fiu acoperit, sa-ti pot spune “te-am avertizat ca poate merge si in jos mult”.

Ce sa zic, de mare ajutor imi era. :) Asa ca dupa vreo 2 ani m-am hotarat sa renunt la el si sa ma descurc pe cont propriu. Bine, sume infime, bani de tigari (desi nu mai fumez), mai mult asa, pentru farmecul jocului.

Succes la investitii financiare!

Niciun comentariu: